Αξιοσημείωτα

Αστειολογίες

Ανέκδοτα

41 έως 45

Επιστροφή στο σημείο προελεύσεως. Ένα σχεδόν ίδιο κείμενο στην Αγγλική.

41

Τί είναι τα βέλη που ρίχνουν οι αγρότες στην Κυβέρνηση;

Βαμβακερά!!!

26-01-2005


42

Κάνοντας ανασκαφή στην έρημο του Ισραήλ, ένας αρχαιολόγος ανακαλύπτει μια σαρκοφάγο η οποία έχει μέσα μία μούμια. Αφού την εξετάζει, τηλεφωνεί ενθουσιασμένος στο μουσείο τής Ιερουσαλήμ: «Ανακάλυψα μία μούμια η οποία πέθανε πριν τρεις χιλιάδες χρόνια από καρδιακή προσβολή.»

«Δεν καταλαβαίνω πώς μπορέσατε να βγάλετε τόσο ακριβή συμπεράσματα,» του λέει ο υπεύθυνος του μουσείου, «αλλά στείλτε την εδώ και θα δούμε.»

Μετά από μια εβδομάδα, ο υπεύθυνος τηλεφωνεί και λέει στον αρχαιολόγο: «Είχατε δίκιο όσον αφορά την ηλικία τής μούμιας και την αιτία του θανάτου. Πώς το καταλάβατε;»

«Μα ήταν απλό.» λέει ο αρχαιολόγος. «Η μούμια κρατούσε στο χέρι της μία απόδειξη στοιχήματος η οποία έγραφε: 100 χρυσά στον Γολιάθ.»

09-02-2005


43

Τρεις εβδομάδες μετά την γαμήλια τελετή, η σύζυγος, φανερά αναστατωμένη, τηλεφωνεί στον πνευματικό της.

-- Αιδεσιμώτατε, εγώ και ο σύζυγός μου, τσακωθήκαμε ΑΣΧΗΜΑ!

-- Ησύχασε τέκνον μου. Τα πράγματα μπορεί να μην είναι τόσο άσχημα όσο τα νομίζεις. Σε κάθε γάμο υπάρχει πάντα και ο πρώτος τσακωμός.

-- Αυτό το ξέρω. Αυτό που δεν ξέρω, είναι το πως να ξεφορτωθώ το ΠΤΩΜΑ!

18-03-2005


44

Δεν ασχολείσαι με τις δουλειές τού σπιτιού; Είσαι φαλλοκράτης. Ασχολείσαι; Είσαι αδελφή.

Εργάζεσαι σκληρά και δεν αφιερώνεις χρόνο στην σύζυγό σου; Είσαι τουλάχιστον απαράδεκτος. Δεν εργάζεσαι σκληρά; Είσαι ένα άχρηστο τεμπελόσκυλο.

Η εργασία τής γυναίκας είναι βαρετή και χαμηλά αμοιβόμενη; Την εκμεταλλεύονται. Η εργασία τού άνδρα είναι βαρετή και χαμηλά αμοιβόμενη; Θα πρέπει να αφήσει τις δικαιολογίες και να αρχίσει να ψάχνει για καλύτερη εργασία.

Ο άνδρας πήρε προαγωγή στην εργασία του πριν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο; Καθαρή περίπτωση ευνοιοκρατίας. Η γυναίκα πήρε προαγωγή στην εργασία της πριν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο; Όλοι πρέπει να έχουμε ίσες ευκαιρίες στην εργασία.

Τόμησες να της πεις πόσο όμορφη είναι; Την έχεις παρενοχλήσει σεξουαλικώς. Δεν της είπες πόσο όμορφη είναι; Καθαρή περίπτωση ανδρικής αδιαφορίας.

Έκλαψες; Είσαι κλαψιάρης. Δεν έκλαψες; Είσαι αναίσθητος.

Αποφάσισες χωρίς να την ρωτήσεις; Είσαι σωβινιστής. Αποφάσισε χωρίς να σε ρωτήσει; Είναι απελευθερωμένη.

Της ζήτησες να κάνει κάτι που δεν της αρέσει; Είσαι εξουσιαστικός. Σου ζήτησε να κάνεις κάτι που δεν σου αρέσει; Ούτε μια χάρη δεν μπορείς να κάνεις κι' εσύ;

Σου αρέσουν οι γυναίκες που προσέχουν την εμφάνισή τους και έχουν ωραίο σώμα; Είσαι σεξιστής. Δεν σε απασχολεί το συγκεκριμένο θέμα; Δεν είσαι ρομαντικός.

Σου αρέσει να κρατάς το σώμα σου σε φόρμα; Είσαι ματαιόδοξος. Δεν σε απασχολεί το συγκεκριμένο θέμα; Είσαι χοντράνθρωπος.

Της αγόρασες λουλούδια; Σίγουρα κάτι έχεις στο μυαλό σου. Δεν της αγόρασες λουλούδια; Είσαι αγενής.

Είσαι υπερήφανος για τα κατορθώματά σου; Είσαι υπερόπτης. Δεν έχεις κάνει κάτι παραπάνω από τα καθημερινά πράγματα; Δεν είσαι φιλόδοξος.

14-09-2005


45

Ο σύζυγος ζυγίζεται στη ζυγαριά τού μπάνιου.

Καθώς τον βλέπει η σύζυγος, διαπιστώνει ότι ρουφάει την κοιλιά του και τον ρωτά περιπαικτικά: «Αγάπη μου, νομίζεις ότι το να ρουφάς την κοιλιά σου βοηθάει στο ζύγισμα;»

«Βεβαίως και βοηθάει χρυσή μου.» της απαντά. «Άμα δεν ρουφήξω την κοιλιά μου πώς θα δω τα νούμερα στη ζυγαριά!»

13-01-2006