Αξιοσημείωτα

Αστειολογίες

Ανέκδοτα

26 έως 30

Επιστροφή στο σημείο προελεύσεως. Ένα σχεδόν ίδιο κείμενο στην Αγγλική.

26

Γιατί οι γυναίκες δίνουν περισσότερη προσοχή στην εξωτερική τους εμφάνιση και όχι στην νοημοσύνη τους;

Διότι οι περισσότεροι άνδρες είναι ηλίθιοι, ενώ οι τυφλοί, οι οποίοι προφανώς δεν ενδιαφέρονται για την εξωτερική εμφάνιση της γυναίκας, είναι κατά πολύ λιγότεροι.

10-07-2003


27

Ένα βράδυ, ο Αδάμ γύρισε αργά στον Παράδεισο, γιατί είχε πολλή δουλειά στα χωράφια.

Θυμωμένη η Εύα, του έβαλε τις φωνές: «Έχεις γκόμενα!», του είπε.

«Εύα μην λες σαχλαμάρες», της απάντησε ο Αδάμ. «Είσαι η μόνη γυναίκα στον κόσμο.» και πήγε για ύπνο.

Καθώς κοιμόταν, ο Αδάμ έννοιωσε κάτι να τον γαργαλάει. Ξυπνάει και βλέπει την Εύα να τον πασπατεύει. «Μα τί στο καλό κάνεις εκεί;», την ρώτησε.

«Μετράω τα πλευρά σου για να δω αν μου λες αλήθεια!».

15-07-2003


28

Ένας μεθυσμένος άνδρας, ο οποίος βρωμοκοπούσε ποτό, κάθεται σε μία θέση στο λεωφορείο, δίπλα σε έναν πάστορα. Η γραβάττα τού μεθυσμένου είναι λεκιασμένη, το πρόσωπό του είναι γεμάτο από γυναικείο κραγιόν και ένα μισογεμάτο μπουκάλι κρασί, εξέχει από την σχισμένη τσέπη τού παλτού του.

Αφού άνοιξε μία εφημερίδα και άρχισε να διαβάζει, μετά από λίγο στρέφεται προς τον πάστορα και τον ρωτά: «Εφημέριε; Ξέρετε μήπως τί προκαλεί την αρθρίτιδα;».

«Τέκνον μου», του απαντά ο εφημέριος, «η αρθρίτιδα προκαλείται από τον έκλυτο βίο, από το να τριγυρνάς με φτηνές γυναίκες, από το να πίνεις πολύ αλκοόλ, από το να αγνοείς τον συνάνθρωπό σου, από το να κοιμάσαι με όποια πόρνη βρεις μπροστά σου και από το να μην ασχολείσαι με την προσωπική σου καθαριότητα.».

«Ήμαρτον Θεέ μου!», ψελλίζει ο μεθυσμένος και συνεχίζει να διαβάζει την εφημερίδα του.

Μετά από λίγο, ο πάστορας αισθανόμενος ότι μάλλον παραήταν σκληρός στους χαρακτηρισμούς του, λέει στον μεθυσμένο: «Τέκνον μου δεν έπρεπε να είμαι τόσο σκληρός μαζί σου. Πόσο καιρό έχεις αρθρίτιδα;».

«Εγώ;», ρώτησε με απορία ο μεθυσμένος. «Εγώ δεν έχω αρθρίτιδα. Απλώς διάβαζα στην εφημερίδα ότι ο Πάπας έχει και ήθελα να μάθω πώς την απέκτησε.».

18-07-2003


29

Δύο νυκτερίδες, ξεκινούν τα μεσάνυκτα για να βρουν τροφή. Επειδή όμως δεν βρίσκουν πουθενά αίμα με το οποίο τρέφονται, η μία από τις δύο κουράζεται και επιστρέφει στην σπηλιά τους.

Μετά από λίγο, η άλλη νυκτερίδα επιστρέφει, ενώ αίματα στάζουν από το πρόσωπό της. Η πεινασμένη νυκτερίδα την βλέπει και την ρωτά με αγωνία: «Μα πού στο καλό το βρήκες τόσο αίμα;».

--Ακολούθησέ με και θα σου δείξω.

Πράγματι, μετά από λίγο φθάνουν σε ένα δασάκι.

--Τον βλέπεις εκείνον τον τοίχο ανάμεσα στα δένδρα;

--Ναι! Ναι! Τον Βλέπω!

--Ε λοιπόν... Εγώ δεν τον είδα!!!

23-07-2003


30

Μικρή Αγγελία

Πωλείται Εγκυκλοπαίδεια Μπριτάννικα. 45 τόμοι σε αρίστη κατάσταση. Δεν μου χρειάζεται πλέον, γιατί παντρεύτηκα. Η γυναίκα μου τα ξέρει όλα!!!

25-07-2003