Αξιοσημείωτα

Αστειολογίες

Ανέκδοτα

11 έως 15

Επιστροφή στο σημείο προελεύσεως. Ένα σχεδόν ίδιο κείμενο στην Αγγλική.

11

Σ' έναν αυτοκινητόδρομο στην Καλιφόρνια, κάποιος οδηγός φθάνει σ' ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα και σταματά. Ο οδηγός βλέπει έναν τροχονόμο να έρχεται προς το μέρος του και τον ρωτά τί συμβαίνει.

«Μια ομάδα από τρομοκράτες», του εξηγεί ο τροχονόμος, «έπιασε όμηρο τον Πρόεδρο Μπους Τζούνιορ και ζητά ως λύτρα, ένα εκατομμύριο δολλάρια. Απειλούν ότι αν δεν τα δώσουμε, θα τον ρίξουν σε μία δεξαμενή, θα την γεμίσουν βενζίνη και θα τον πυρπολήσουν. Όπως καταλαβαίνετε, μπροστά σε αυτήν την τραγική κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί, ζητoύμε από κάθε οδηγό να κάνει μια δωρεά.».

«Και τί προσφέρουν οι άλλοι οδηγοί μέχρι τώρα;», ρωτά ο οδηγός.

«Περίπου 5 λίτρα βενζίνη ο καθένας», του απαντά ο τροχονόμος.

26-03-2003


12

Ένα ζευγάρι γευματίζει σε ένα εστιατόριο. Ξαφνικά, ο άνδρας γλιστρά σιγά-σιγά από την καρέκλα του και εξαφανίζεται κάτω από το τραπέζι.

Ο σερβιτόρος, ο οποίος έκπληκτος παρατηρεί το όλο σκηνικό, διαπιστώνει ότι η γυναίκα η οποία γευμάτιζε με τον άνδρα, φαίνεται να μην έχει καταλάβει τί έχει συμβεί και πλησιάζοντας στο τραπέζι, της λέει: «Κυρία μου! Ο σύζυγός σας μόλις εξαφανίσθηκε κάτω από το τραπέζι!».

«Όχι!» του απαντά η γυναίκα, «Ο σύζυγός μου μόλις εμφανίσθηκε στην είσοδο του εστιατορίου!».

03-04-2003


13

Μία αγχωμένη γυναίκα πηγαίνει στον γυναικολόγο της και τον ρωτά με αγωνία: «Γιατρέ; Μπορεί να μείνω έγκυος έχοντας κάνει πρωκτικό σεξ;».

«Φυσικά», της απαντά ο γιατρός της. «Πώς νομίζετε ότι γεννιούνται οι δικηγόροι;».

11-04-2003


14

Ο Σέρλοκ Χολμς και ο Δόκτωρ Γουάτσον, έχουν κατασκηνώσει σε κάποιο σημείο στην εξοχή. Αφού ξάπλωσαν για να κοιμηθούν, ο Σέρλοκ Χολμς ρωτά τον γιατρό: «Γουάτσον, κοίτα στον ουρανό και πες μου, τί βλέπεις;».

«Βλέπω χιλιάδες αστέρια» του απαντά ο γιατρός.

«Και ποιό συμπέρασμα βγάζεις;», τον ξαναρωτά ο Σέρλοκ Χολμς.

«Απο αστρονομικής πλευράς», του απαντά ο γιατρός, «συμπεραίνω ότι υπάρχουν εκατομμύρια γαλαξίες και δισεκατομμύρια πλανήτες. Από θεολογικής πλευράς συμπεραίνω ότι το Μεγαλείο τού Κυρίου είναι αξιοθαύμαστο και ότι είμαστε μικροί και ασήμαντοι. Από μετεωρολογικής πλευράς συμπεραίνω ότι ο καιρός αύριο θα είναι θαυμάσιος. Εσύ ποιό συμπέρασμα βγάζεις;».

«Ότι κάποιος μας βούτηξε την σκηνή!!!».

15-04-2003


15

Ένας ιερέας, μπαίνει σε ένα κουρείο στην Πλατεία Συντάγματος και αφού κουρεύτηκε, ρώτησε τον κουρέα τί οφείλει. «Τίποτε απολύτως», του απαντά ο κουρέας. «Το θεωρώ ως χρέος μου προς τον Κύριο.».

Το επόμενο πρωΐ, ο κουρέας βρήκε έξω από την πόρτα τού κουρείου του, 12 αντίγραφα της Αγίας Γραφής και μία ευχαριστήριο επιστολή από τον ιερέα.

Λίγο αργότερα, μπαίνει ένας γιατρός στο κουρείο και αφού κουρεύτηκε, ρώτησε τον κουρέα τί οφείλει. «Τίποτε απολύτως», του απαντά ο κουρέας. «Το θεωρώ ως χρέος μου προς στην κοινωνία.».

Το επόμενο πρωΐ, ο κουρέας βρήκε έξω από την πόρτα τού κουρείου του, μία ιατρική εγκυκλοπαίδεια και μία ευχαριστήριο επιστολή από τον γιατρό.

Λίγο αργότερα την ίδια ημέρα, μπαίνει ένας βουλευτής στο κουρείο και αφού κουρεύτηκε, ρώτησε τον κουρέα τί οφείλει. «Τίποτε απολύτως», του απαντά ο κουρέας. «Το θεωρώ ως χρέος μου προς την πολιτεία.».

Το επόμενο πρωΐ, ο κουρέας βρήκε έξω από την πόρτα τού κουρείου του, 299 βουλευτές να περιμένουν τζάμπα κούρεμα.

17-04-2003