Αξιοσημείωτα

Διάφορα

Πρακτικές Συμβουλές

26 έως 50

Επιστροφή στο σημείο προελεύσεως. Το ίδιο κείμενο στην Αγγλική.

  1. Χέρια απαλά.
    Τα χέρια σας θα ενυδατώνονται ακόμη καλύτερα, εάν πλένετε τα πιάτα σας αφού πρώτα τα περάσετε με μία μαλακτική κρέμα και φορέσετε γάντια. Η ζέστη του νερού, βοηθά την διείσδυση της κρέμας, στην επιδερμίδα.

  2. Απαλλαχθείτε από τις δυσάρεστες μυρωδιές.
    Μην πετάτε το κατακάθι του καφέ, γιατί είναι γνωστό, ότι απομακρύνει τις μυρωδιές των σωληνώσεων. Αρκεί να ρίξετε δύο κουταλιές της σούπας στον νεροχύτη (δεν υπάρχει κίνδυνος να βουλώσει) και να αφήσετε να τρέξει άφθονο νερό, ώσπου να εξαφανισθεί τελείως ο καφές.

  3. Ωραία μύτη στα μολύβια των ματιών.
    Βάζετε το μολύβι για το μακιγιάζ των ματιών σας, μία νύκτα στο ψυγείο, πριν το ξύσετε. Το κρύο το σκληραίνει και έτσι είναι ευκολότερο να κάνετε λεπτή μύτη.

  4. Αντισκωρικά.
    Βεβαίως, τα αντισκωρικά τα οποία πωλούνται στο εμπόριο, είναι πολύτιμο βοήθημα. Αλλά μπορείτε επίσης να ρίχνετε στα συρτάρια και τις ντουλάπες σας, μοσχοκάρφια. Ο σκώρος τα απεχθάνεται και τα ρούχα σας θα έχουν ένα υπέροχο άρωμα.

  5. Πιατέλες καθαρές και αστραφτερές.
    Μακροπρόθεσμα, οι πιατέλες από διάφανο γυαλί, λεκιάζουν και αποκτούν μαυριδερές κηλίδες στα πλάγια. Εξαφανίστε τες, αφήνοντας την πιατέλα, όλη την νύκτα, σε νερό, με λίγη χλωρίνη και λίγο αλάτι. Τελειώστε, τρίβοντάς τες με ένα ξυστήρι.

  6. Αστραφτερά μάτια της κουζίνας.
    Τα μάτια της κουζίνας υγραερίου μαυρίζουν με τον καιρό και το τρίψιμο δεν ωφελεί σε τίποτα. Μπορείτε να επαναφέρετε το αρχικό χρώμα τους, τρίβοντάς τα με ξύδι. Εάν εξακολουθούν να παραμένουν λερωμένα, αφήστε τα πολλές ώρες και πάλι σε ξύδι και μετά ξεβγάλετέ τα και στεγνώστε τα.

  7. Εάν τα παιδιά χάνουν τα γάντια τους.
    Πόσα ακόμη ζευγάρια παιδικά γάντια κινδυνεύουν να μείνουν μονά, αυτόν τον χειμώνα; Για να αποφύγετε, λοιπόν, να ξεχνούν τα παιδιά σας το ένα τους γάντι στο θρανίο, ή το άλλο σε έναν φίλο τους, ακολουθήστε την αποτελεσματική συμβουλή μας. Αφού περάσετε ένα νήμα από το ένα μανίκι του μπουφάν και το βγάλετε από το άλλο, ράψτε από ένα γάντι στην κάθε άκρη του.

  8. Τσάϊ για τις φτέρες.
    Το τσάϊ φέρνει το ίδιο αποτέλεσμα λιπάσματος στις φτέρες, όπως ο καφές στα γεράνια. Βάζετε ένα σακκουλάκι τσάϊ να βράσει, αφήνετέ το να κρυώσει και ποτίζετε τις φτέρες με αυτό το αφέψημα.

  9. Απαλύνει το κρυολόγημα.
    Ρίχνουμε σε 600 ml μεταλλικό νερό, λίγο χυμό λεμονιού, μία πρέζα αλάτι και μία κουταλιά της σούπας γλυκόζη. Πίνουμε το υγρό αυτό κάθε ώρα.

  10. Ρίχνει τον πυρετό.
    Σε λίγο ζεστό ουίσκυ, ρίχνουμε λεμόνι και μία κουταλιά του γλυκού μέλι (το οποίο έχει φυσική αντιβιοτική δράση).

  11. Ατμός ο οποίος ανακουφίζει.
    Σκύβουμε το κεφάλι, επάνω από ένα μπωλ με καυτό νερό, ενώ φοράμε στο κεφάλι μία πετσέτα, ώστε να μην φεύγει ο ατμός. Εισπνέουμε για τριάντα λεπτά. Μετά από μία ώρα, το επαναλαμβάνουμε και ξανά πάλι, αφού περάσει άλλη μία ώρα. Εάν τα συμπτώματα του κρυολογήματος εξακολουθούν να μας τυραννούν, τότε κάνουμε τις εισπνοές πρωΐ και βράδυ.

  12. Λαμπεροί καθρέπτες στο μπάνιο.
    Τέλος στο θάμπωμα των καθρεπτών στο μπάνιο, εάν τους τρίβετε με ένα πανί, εμποτισμένο με μερικές σταγόνες υγρό για τα πιάτα. Ένα πέρασμα με μαλακό και στεγνό πανί, αρκεί για να λάμπουν πάντα οι καθρέπτες σας.

  13. Κατσαρόλα η οποία έχει «πιάσει».
    Για να καθαρίσετε εύκολα μία κατσαρόλα η οποία έχει «πιάσει», βράστε μέσα της χλωρίνη.

  14. Δεύτερη ζωή για τα βερνίκια.
    Συχνά αφήνουμε ανοικτά τα καπάκια των βερνικιών, γι’ αυτό ξεραίνονται. Για να αποκτήσουν και πάλι την κρεμώδη υφή τους, προσθέστε τους λίγο ζεστό γάλα. Αφήνετέ τα ένα βράδυ, πριν τα χρησιμοποιήσετε.

  15. Εύκολο άνοιγμα.
    Για να ανοίξετε εύκολα ένα μπουκάλι, δεν χρειάζεται να έχετε τον σούπερμαν στο σπίτι. Περνάτε το καπάκι από λίγο ζεστό νερό, για λίγα λεπτά και μετά ανοίξτε το με λαστιχένια γάντια, για να μπορείτε να το πιάσετε καλύτερα.

  16. Σίδερο το οποίο κολλάει.
    Εάν η πλάκα του σίδερου κολλάει, τρίψτε την, όσο είναι ακόμα χλιαρή, με ένα λεπτό κομμάτι πανί, στο οποίο θα έχετε τυλίξει τριμμένο κερί. Στη συνέχεια, περάστε την πλάκα με ένα μαλακό πανί.

  17. Ακονίστε το ψαλίδι σας.
    Ακονίστε το ψαλίδι σας, «κόβοντας» το, λαιμό ενός γυάλινου μπουκαλιού. Μία άλλη μέθοδος, εξ’ ίσου αποτελεσματική, είναι να κόψετε πολλά μικρά κομματάκια, ενός λεπτού ατσάλινου σύρματος.

  18. Σημάδια στην μοκέτα.
    Αλλάξατε θέση στα έπιπλά σας. Πώς θα σβήσετε, όμως, τα σημάδια τα οποία έχουν αφήσει τα πόδια του τραπεζιού στην μοκέτα; Αφήνοντας απλώς τον ατμό από το σίδερό σας, σε απόσταση 5 εκατοστών από τα σημάδια και τρίβοντάς μετά με δύναμη, τα σημεία τα οποία έχουν πατηθεί.

  19. Απομακρύνετε τις μύγες.
    Το ανοικτό πράσινο και μπλε, απομακρύνουν τις μύγες. Επίσης, οι μύγες απεχθάνονται την μυρωδιά του ζεσταμένου ξυδιού.

  20. Γυαλισμένοι καθρέπτες.
    Τρίψτε τους καθρέπτες με μία πατάτα, κομμένη στα δύο. Μετά, περάστε τους με ένα πανί, βουτηγμένο σε ένα μίγμα νερού και οινοπνεύματος (150 γραμμάρια σε 1 λίτρο νερό). Δεν μένει παρά να τους γυαλίσετε, με ένα στεγνό πανί.

  21. Καθαρίστε τα μαύρα μεταξωτά.
    Βράστε φύλλα κισσού, ώσπου να γίνουν ένας πολτός και χρησιμοποιήστε τον για να καθαρίσετε τα μαύρα μεταξωτά.

  22. Γυαλισμένα πατώματα.
    Απλώστε στο πάτωμα υγρό κατακάθι από καφέ και μετά τρίψτε το πάτωμα με ένα μάλλινο πανί, για να γυαλίζει.

  23. Κολλάρισμα βαμβακερών.
    Για να κολλάρετε τα λεπτά βαμβακερά, ξεπλύνετέ τα με το νερό, στο οποίο βράσατε το ρύζι.

  24. Τσάκιση παντελονιού.
    Για να κάνετε την τσάκιση ενός παντελονιού να κρατά, τρίψτε το εσωτερικό της, με ένα κομμάτι παραφίνης, πριν την σιδερώσετε.

  25. Βράσιμο αυγών.
    Βάλτε δύο σπίρτα τα οποία έχουν ήδη καεί, μέσα στο νερό, για να μην σπάνε τα αυγά, την ώρα κατά την οποία βράζουν.